Almondy lanserar vegansk chokladkaka!

Almondy har lyssnat på folket och en starkt växande samhällstrend och lanserar nu en fryst vegansk chokladkaka – Choco delish. Med fokus på choklad i botten, mousse och topping, är den garanterat en dröm för alla chokladälskare.

”Varje år levererar vi en miljon Daimtårtor till det svenska folket. Med vårt stora kak- och tårtinflytande i dagligvaruhandeln ser vi det som ett steg i rätt riktning att bredda vårt erbjudande med en riktigt god vegansk kaka” förklarar Sofie Funevik, Marketing Manager på Almondy.

Nyheten heter Choco delish och består av en chokladkaka med ett lager len chokladmousse som sedan toppas med rostade hasselnötter, kokosflakes, hyvlad mörk choklad och avslutas med en ringlande chokladsås.

”Smak har alltid varit nummer ett för oss. Detta har därför varit ett av de mest utmanande utvecklingsprojekten hittills, för vi har inte gett oss förrän smaken har varit så bra, att det är just därför man väljer Choco Delish. Vi är nu väldigt stolta och ser med spänning fram emot att kunna erbjuda en riktigt god vegansk chokladkaka, för alla”, säger Sofie Funevik, Marketing Manager på Almondy”.

Almondy Choco delish väger 450 g, lagom för 6–8 personer
Vegansk & glutenfri

Cirkapris: 44–49 SEK

Börjar säljas i frysdisken från v.7

 

2 thoughts on “Almondy lanserar vegansk chokladkaka!

 1. Wilgot Frust says:

  Den chokladkakan är inte vegansk. Inte ens vegetarisk.

  Emulgeringsmedlen är nämligen helt ospecade — då är chansen liten att de har vegetabiliskt ursprung. Troligen har Almondy inte den minsta koll på den ingrediensen, för då skuile de ha berättat. Nu har de istället tagit bort ordet “Vegansk” från förpackningen, som fanns påtryckt när produkten lanserades.

  Om vegansk eller vegetarisk är av betydelse för dig så ska du inte köpa denna kaka.

  ”emulgeringsmedel (mono- och diglycerider av fettsyror, polyglycerolestrar av fettsyror, polysorbat 60, natriumstearoyl-2-laktylat, …”

 2. Sofie says:

  Hej Wilgot,
  Det du skriver stämmer inte. De emulgeringsmedel som finns i Choco delish är av 100% vegetabiliskt ursprung. Vi har inte heller ändrat någon märkning på produkten, den har haft samma märkning hela tiden: vegan friendly. Jag blir så klart nyfiken på var du har fått din information från?
  Vänligen,
  Sofie
  Marknadschef på Almondy

Comments are closed.