Djurens Rätt släpper ny YouTube-serie: ”Fråga veganen”

Djurens Rätt släpper ny YouTube-serie: ”Fråga veganen” 1

Djurens Rätts projekt “Förändra!” som engagerar unga människor inom djurrättsaktivism har släppt en ny YouTube-serie som lyfter fram de många frågor man ofta har kring vegankosten.

Allt fler unga väljer en vegansk kost ofta av klimat- eller djurrättsliga skäl. I Djurens Rätts undersökning från april 2016 är andelen personer som äter vegetariskt eller veganskt i åldersgruppen 18-29 – hela 14 procent.

Filmerna i serien är skapade av unga aktivister och riktar sig också mot ungdomar. I avsnitten lyfts ämnen som hur en blir vegan, vad en ska tänka på gällande näring och hur en går vidare för att prata med sin omgivning av veganism.

– Jag ville att mina värderingar skulle speglas i de beslut jag fattar och jag tycker inte att man ska utnyttja någon annan varelse och efter ett tag började jag förstå att det är det som händer djuren i livsmedelsindustrin, säger Lydia Ericson Dahl.

– Jag tog det liksom i små steg så att det inte kändes som ett jättehopp, säger Wilma Dywling när hon berättar om hur hon gick från vegetarian till vegan.