Halloween Gravstenar med chokladmousse

Nu närmar sig Halloween, och det är dags att planera något ruskigt gott att bjuda på – vi fullkomligt älskar dessa gravstenar med chokladmousse, som lyckas med att både se inbjudande ut och samtidigt passa in i Halloween temat!

Halloween Gravstenar med Chokladmousse

Gravsten:
8 st Oreokakor
4 kex
1 dl florsocker + extra att pudra med
miniblommor, kan uteslutas
20 g choklad, smält

Chokladmousse:
100 g mörk choklad
2 ½ dl vispgrädde (t.ex. Alpro airy & Creamy)
1 msk kakao
1 msk florsocker
½ tsk vaniljextrakt

  1. Hacka chokladen fint och för över till en skål. Koka upp vispgrädden och häll den sedan över chokladen, låt stå i någon minut och rör sedan om tills chokladen smält.
  2. Tillsätt kakao, florsocker och vaniljextrakt och låt svalna helt i kylen. Vispa sedan fluffig med en elvisp och skeda ut moussen ⅔ upp i glas.
  3. Krossa oreokakorna till smulor och häll ett tjockt lager ovanpå moussen. Blanda florsocker, växtmjölk och gurkmeja eller matcha-te (beroende på vilken färg du vill ha) i en skål.
  4. Pudra lite florsocker över kexen och spritsa ut texten “RIP” på kexen. Stick ner kexen i glasen och servera eventuellt med pyttesmå blommor!
Vegobox använder kakor för att ge dig bästa upplevelsen på vår hemsida, samt för statistik och marknadsföringssyften. Acceptera genom att klicka på knappen ‘Stäng och godkänn’.
Stäng och godkänn