Jordnöt- och mandelpraliner

Recept med max tio ingredienser för en enklare vardag. Busenkel vegansk mat! I Världens enklaste vegomat! hittar du över 70 recept som är både spännande och kreativa samtidigt som de visar hur enkelt och gott det veganska köket kan vara – lås mer.

Jag brukar utmana mig själv att använda upp så mycket som möjligt i köket innan jag går och handlar mat, och även om metoden har funkat rätt bra när det gäller kylskåpet har jag märkt att det är mycket svårare med skafferiet. Häromdagen hittade jag fyra halvfulla påsar med mandelmjöl som stod gömda på olika ställen i skafferiet.

Det var dags att göra något med dem, och det blev dessa galet goda praliner som jag inte kan få nog av!

Ingredienser:

  • 2 dl jordnötssmör
  • 5 dl mandelmjöl
  • ¾ dl agavesirap
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 200g choklad
  1. Mixa jordnötssmör, mandelmjöl, agavesirap och vaniljextrakt i en bunke med en elvisp till en tjock smet. Tillsätt mer mandelmjöl om det behövs (hur mycket du behöver kan variera på grund av vilket jordnötssmör du använder). Rulla smeten till bollar.
  2. Smält chokladen i en liten men djup skål, doppa bollarna i den smälta chokladen och lägg upp på en bakpappersklädd plåt eller ett fat.
  3. Ställ in i kylskåp eller frys och låt stelna. Njut!

Lämna ett svar

Your e-mail address will not be published. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vegobox använder kakor för att ge dig bästa upplevelsen på vår hemsida, samt för statistik och marknadsföringssyften. Acceptera genom att klicka på knappen ‘Stäng och godkänn’.
Stäng och godkänn