City Gross först med vegofärs i lösvikt

City Gross tar vegokött till nästa nivå och säljer nu färsk vegetarisk färs i lösvikt i ett samarbete med Vegme!

Beslutet att ta steget in i vegovärlden betyder att det nu blir ännu enklare för fler att med gott samvete njuta av klimatsmart vegomat i delikatess- och charkdisken. Färsen baseras på sojaprotein och funkar att både steka och grilla i form av t ex hamburgare.

13512168_1873560239551483_2004286673611687090_n

– Vi märker av ett ökande intresse från konsumenter av att handla alternativ till kött och är glada över att vara först med att kunna erbjuda färsk veganmat i lösvikt, säger Madde Rispe, ansvarig för City Gross samarbete med Vegme.

Vegme kan liknas vid kyckling- och fläskfilé i sin konsistens och är smaksatt med bl a kallrökt vatten och kallrökt rapsolja vilket ger den en unik konsistens och mustig smak.

Vegme säljs fr o m nu i lösvikt som färs med olika kryddningar, grytbitar och pulled Vegme i City Gross-butikernas manuella delikatessdiskar, samt förpackad i charkdisken bland övrig färdigförpackad mat. Totalt finns den i ett tjugotal varianter!

Vegobox använder kakor för att ge dig bästa upplevelsen på vår hemsida, samt för statistik och marknadsföringssyften. Acceptera genom att klicka på knappen ‘Stäng och godkänn’.
Stäng och godkänn