Veganska Våfflor

Recept med max tio ingredienser för en enklare vardag. Busenkel vegansk mat! I Världens enklaste vegomat! hittar du över 70 recept som är både spännande och kreativa samtidigt som de visar hur enkelt och gott det veganska köket kan vara – lås mer.

Veganska våfflor är mycket enklare att svänga ihop än många tror. Det krävs faktiskt bara fem ingredienser, så du har alltså ingen anledning att inte mumsa på massor av våfflor på våffeldagen – eller någon annan dag heller för den delen..!

Veganska Våfflor

Course Breakfast, Dessert
Keyword Våfflor
Servings 6 våfflor
Author Sofia von Porat

Ingredients

  • 3 ½ dl vetemjöl
  • en nypa salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g mjölkfritt margarin + extra till gräddning
  • 3 dl växtmjölk
  • 1 dl kolsyrat vatten

Instructions

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält margarinet i en kastrull och blanda sedan ner mjölken i det smälta margarinet.
  2. Häll ner mjölkblandningen i bunken med torra ingredienser och vispa till en klumpfri smet. Tillsätt det kolsyrade vattnet och vispa försiktigt till en jämn smet (kolsyrat vatten gör våfflorna krispigare. Om du inte har detta kan du ha i ytterligare 1 dl växtmjölk istället, men då blir de inte fullt lika krispiga).

  3. Värm upp våffeljärnet och pensla på lite margarin. Grädda tills våfflorna har fått lite färg. Servera med valfri topping, t.ex. bär och lönnsirap.

Recipe Notes

Serveringsförslag: bär (frysta som tinat eller färska), florsocker och lönnsirap.

2 tankar om “Veganska Våfflor

Lämna ett svar

Your e-mail address will not be published. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vegobox använder kakor för att ge dig bästa upplevelsen på vår hemsida, samt för statistik och marknadsföringssyften. Acceptera genom att klicka på knappen ‘Stäng och godkänn’.
Stäng och godkänn