Veganskt julgodis – 6 favoriter du inte bör vara utan

Det finns otaliga matiga julrecept på nätet, men gottegrisar som vi är ser vi alltid mest fram emot allt julgodis man unnar sig vid jul – och vi kan inte vänta längre – nu är det dags att bunkra upp och förbereda sig, julen är runt hörnet!

Här är sex favoriter som förgyller vilken jul som helst:

Vegansk kola

Om du vill grädda din egen kola finns det ett riktigt bra recept på vegansk kola här.

Om du inte har någon lust att koka kola i två timmar kan du även köpa vegansk kola här.

Vegansk fudge

Vegansk fudge är också ett måste i vårt hushåll vid jul. Det är lite mer komplicerat att laga än kola, men bästa Karolina från kakboken utan ägg och mjölk guidar vägen.

Recept finns här.

Vegansk fudge kan man köpa här.

Varm choklad med julkryddor

Inget är mysigare än att krypa ner under en filt med en kopp varm choklad – och vid jul kan man passa pa att krydda den med julsmaker, och marshmallows är såklart ett måste. Vi älskar de chokladdoppade från Mallow Puffs, men det finns även marshmallows utan något överdrag som passar riktigt bra i varm choklad.

Receptet hittar du här.

Veganska marshmallows kan köpas här.

Veganska praliner

Receptet hittar du här.

Du kan köpa veganska julpraliner här, eller här.

Chokladbräck

Choklad, choklad och ännu mer choklad – det hör julen till. Något som är lyxigt både att bjuda på och ge bort i julklapp är såklart lyxig choklad, allra helst i form av chokladbräck. En superenkel variant är dessa nedan.

Om du vill ha något lyxigare att bjuda på eller ge bort är Doisy & Dams veganska choklad snaps perfekta, de har den där perfekta snapen och är vackert förpackade.

Vegansk knäck

Sist men inte minst julens självklara: knäck! Vi vet inte om detta går att få tag på i butik, men ett recept hittar ni här.

Vegobox använder kakor för att ge dig bästa upplevelsen på vår hemsida, samt för statistik och marknadsföringssyften. Acceptera genom att klicka på knappen ‘Stäng och godkänn’.
Stäng och godkänn