Så fixar du bästa veganska påskbordet!

Recept med max tio ingredienser för en enklare vardag. Busenkel vegansk mat! I Världens enklaste vegomat! hittar du över 70 recept som är både spännande och kreativa samtidigt som de visar hur enkelt och gott det veganska köket kan vara – lås mer.

Snart är påsken här, och det är hög tid att börja planera vilka goda rätter som ska serveras. Att veta vad man ska laga är dock inte alltid så lätt, men som tur är finns det många bloggare och matkreatören som gjort jobbet åt dig.

För att göra det ännu smidigare har vi gjort en lista på några av de rätter vi tycker borde finnas på ett riktigt gott veganskt påskbord, så att du slipper söka med ljus och lykta själv!

Skagenröra

Vi har själva provat Erika Frosts skagenröra på hennes restaurang i Göteborg och kan gå i god för att den är helt fantastisk: krämig, lagom syrlig och bra tuggmotstånd.

Receptet hittar du här.

Auberginesill

Att påskbord utan auberginesill? Nej, det går helt enkelt inte, det känns ju nästan naket. Auberginesill har blivit en tradition på alla bord och högtider då man vanligtvis serverar inlagd sill. Detta är ett riktigt gott alternativ, och vi gillar varianten med senap.

Receptet hittar du här.

Påsktårta

Om du vill imponera lite extra har kakdrottningen Karolina Tegelaar tårtan med en äkta wow-faktor som kommer få gästerna att trilla av sina stolar.

Receptet hittar du här

Smörgåstårta

Om en söt tårta inte står på agendan kanske en matig traditionell smörgåstårta är vad som saknas på påskbordet? Det finns massor med varianter på veganska smörgåstårtor, och vi gillar denna av Wonder Vegan.

Receptet hittar du här.

 

Veganska ägg

Under en högtid där ägg har så stort fokus tycker vi är ett bra tillfälle att visa att det går alldeles utmärkt att leva gott utan ägg, och varför inte visa det på det mest symboliska sättet någonsin, nämligen genom att göra veganska ägg?!

Receptet hittar du här.

Påskpaj

En paj på påskbordet känns helt enkelt bara rätt, och Mattias Kristianssons italienska påskpaj känns ännu mer rätt, tycker vi!

Receptet hittar du här.

Lämna ett svar

Your e-mail address will not be published. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vegobox använder kakor för att ge dig bästa upplevelsen på vår hemsida, samt för statistik och marknadsföringssyften. Acceptera genom att klicka på knappen ‘Stäng och godkänn’.
Stäng och godkänn