70 procent av befolkningen dissar köttet

Recept med max tio ingredienser för en enklare vardag. Busenkel vegansk mat! I Världens enklaste vegomat! hittar du över 70 recept som är både spännande och kreativa samtidigt som de visar hur enkelt och gott det veganska köket kan vara – lås mer.

Enligt en ny undersökning av marknadsanalys-företaget GlobalData minskar nu konsumenter på sin köttkonsumtion över hela världen för att istället välja vego-alternativ.

Den färska undersökningen visar att 70 procent av världens befolkning antingen minskar eller helt och håller tar bort köttet från sin kost, för att istället välja växtbaserat protein.

I takt med att kosnumenter letar efter sätt att äta mer miljövänligt och hälsosamt för att reducera sin påverkan på klimatet, blir produkter som ärtproteinpulver, vegoburgare, nötbaserad ost och sojaproduter allt vanligare på menyer och i butiker. Den samlade datainformationen är i linje med fjolårets förutsägelser av Allied Market Research som menade att vego-alternativ marknaden kommer att nå 5.2 miljarder dollar redan år 2020, med en tillväxt på 8.4%.

Källa: Vegnews
Bild: Charlie Marchant

Lämna ett svar

Your e-mail address will not be published. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vegobox använder kakor för att ge dig bästa upplevelsen på vår hemsida, samt för statistik och marknadsföringssyften. Acceptera genom att klicka på knappen ‘Stäng och godkänn’.
Stäng och godkänn