Vegonytt

Aktuella veganfilmer du måste se

Vi ser allt fler filmer som framhäver och förmedlar den destruktiva verklighet som köttindustrin för med sig både när det gäller vår hälsa, klimatet och djurhållningen. Många av filmerna har fått mycket uppmärksamhet och upprört många, något som gjort att ämnet veganism som svaret hamnar i fokus allt oftare.

Här är några aktuella filmer som berör veganism och djurrätt som du måste se!

Okja (2017)

Okja är kanske den mest omtalade och prisade film på Netflix i år, och har fått många att gå över till en vegansk kost efter att ha sett den. I filmen får vi följa den elvaåriga flickan Mija som en dag plötsligt upptäcker att hennes älskade jättegris Okja är en del av ett cyniskt pr-trick för genmanipulerad djuruppfödning. Hon tar genast upp kampen mot de vinstmaximerande bedragarna på Mirando corporation. Filmen produceras av Brad Pitt och finns på Netflix.

What the health (2017)

Regissörerna bakom den fantastiska dokumentären “Cowspiracy” som kom ut 2014, har gjort det igen. I den nya kontroversiella filmen ”What the health” fokuserar de på hälsoriskerna med att äta kött och har bland annat blivit kritiserad för antydningar om att vegetarisk kost kan bota cancer. Filmen finns på Netflix.

Carnage. Swallowing the past. (2017)

I den här mockumentären tittar komikern Simon Amstells på veganrörelsen från en helt annan vinkel än man kanske är van vid, och lyckas skapa en film med träffsäker brittisk humor som samtidigt öppnar upp ögonen på många. Filmen utspelar sig 2067 när Storbritannien har blivit hundra procent veganskt och innehåller intervjuer med den äldre generationen som får tala ut om sitt karnivoriska förflutna.

Eating our way to extinction (2018)

En kommande dokumentär som handlar om klimatfarorna med köttkonsumtion. Filmen har finansierats via crowdfounding och väckte uppmärksamhet genom ett viralt klipp. “En video som framtida generationer kommer önska att alla hade sett i dag”, kommenterade Leonardo DiCaprio.

https://www.youtube.com/watch?v=MnUdoZRSRCY

The game changers (2018)

James Cameron producerar dokumentären om vegetariska förebilder. Möten med UFC-slagkämpar, hårdtränande specialsoldater och populärkulturella ikoner utlovas. Regissören bakom filmen är Louie Psihoyos, som även låg bakom den omdiskuterade djurrättsdokumentären “The cove” (2009), om den brutala delfinjakt som pågår i Japan.

Previous Post Next Post

You Might Also Like