Äntligen finns det ett nytt alternativ till karmin!

Recept med max tio ingredienser för en enklare vardag. Busenkel vegansk mat! I Världens enklaste vegomat! hittar du över 70 recept som är både spännande och kreativa samtidigt som de visar hur enkelt och gott det veganska köket kan vara – lås mer.

Karmin. Vi ser det i allt från kosmetika till livsmedel, men vad är det egentligen? Och vad är det nya alternativet?

Karmin är ett färgämne som ger en starkt röd kulör, och utvinns från torkade löss. Det är den färgrika koschenillsköldlusen, som finns naturligt i bland annat Centralamerika, som bidrar till den röda färgen i olika sorters godis. Det används frekvent i alla möjliga sammanhang, och frustrerar många då produkterna i fråga i övrigt ofta är helt veganska.

Men nu lanserar Chr. Hansen ett växtbaserat alternativ som ger samma klarröda färg utan att behöva använda karmin och syntetiska färgämnen.

Det nya pigmentet utvinns från en ny sorts framodlad sötpotatis.

”Vi kallar det Hansens Sweet potato™. För över 10 år sedan upptäckte vi ett lovande pigment i en rotgrönsaks knöl, men pigmentinnehållet var för lågt. Vi tog denna växt och inledde en process av selektiv odling med traditionella metoder som inte är GMO. Resultatet är en växtbaserad, lysande röd färg som ger våra kunder ett naturligt alternativ till karmin och syntetiska färger ”, säger Dalmose Rasmussen, Commercial Development på Chr. Hansen Natural Colors.

Den röda färgen lanseras i deras juicekoncentrat FruitMax® red juice concentrates.

Vi hoppas att varumärken väljer att byta till detta veganska alternativ!

En tanke om “Äntligen finns det ett nytt alternativ till karmin!

Lämna ett svar

Your e-mail address will not be published. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vegobox använder kakor för att ge dig bästa upplevelsen på vår hemsida, samt för statistik och marknadsföringssyften. Acceptera genom att klicka på knappen ‘Stäng och godkänn’.
Stäng och godkänn