Äntligen stänger världens största elfenbensmarknad

Recept med max tio ingredienser för en enklare vardag. Busenkel vegansk mat! I Världens enklaste vegomat! hittar du över 70 recept som är både spännande och kreativa samtidigt som de visar hur enkelt och gott det veganska köket kan vara – lås mer.

Under 2017 inleddes en av världens största informationskampanjer där en lång rad kinesiska storstjärnor så som basketspelaren Yao Ming offentligt ställt sig bakom beslutet att förbjuda handel av elfenben.

Kina har traditionellt sett varit världens största marknad för elfenben, och efter att gradvis ha fasats ut i Kina under 2017 är all handel totalt förbjuden i landet sedan årsskiftet.

I söndags stängde de sista fabrikerna och butikerna som hanterade varan, och djurrättsorganisationer, som beräknar att 30.000 elefanter dödas årligen för sina betar, hyllar beslutet.

– Det här kommer att göra enorm skillnad för våra djurskyddskampanjer i Afrika, meddelar WWF:s Afrikachef Fred Kumah.

Beslutet gäller inte i Hongkong, men regionen beräknas introducera sitt egna förbud inom kort.

”Det är bara Japan som fortfarande inte verkar vara villig att gå med den globala communityn i detta ämne”, säger Peter Knights, VD för WildAid som samarbetade med Yao Ming i informationskampanjen som resulterade i förbudet.

Bild: The.Rohit

Lämna ett svar

Your e-mail address will not be published. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vegobox använder kakor för att ge dig bästa upplevelsen på vår hemsida, samt för statistik och marknadsföringssyften. Acceptera genom att klicka på knappen ‘Stäng och godkänn’.
Stäng och godkänn