Arla lanserar vegetabilisk mjölk

Recept med max tio ingredienser för en enklare vardag. Busenkel vegansk mat! I Världens enklaste vegomat! hittar du över 70 recept som är både spännande och kreativa samtidigt som de visar hur enkelt och gott det veganska köket kan vara – lås mer.

 

Ja, ni läste rätt. Lantbruksnytt rapporterar att Arla kommer att lansera vegetabiliska drycker under våren.

Nu sällar sig även Arla till den växande grupp djurproducenter som ställer om sina verksamheter till att erbjuda mer växtbaserade alternativ (If you can’t beat them, join them). Lantbruksnytt skriver att de precis som vissa slakterier gjort, ”tagit fram växtbaserade köttprodukter för att bibehålla sina marknadsandelar”. Produkterna kommer att släppas under våren och kommer initialt att vara drycker men att vi även kan förvänta oss alternativ till smör och yoghurt i framtiden.

Arla är inte den första mjölkproducent i Sverige att lansera växtbaserade drycker, gurtar och ostar (Valio gjorde detta redan 2018), men de är kända för sina enorma mjölkkampanjer och såklart för den uppmärksammade tvisten med Oatly, och därför är detta särskilt intressant tycker vi, och om inte annat ett stort tecken på att även Arla har insett att växtbaserat är framtiden.

Vad tycker ni om detta?

Lämna ett svar

Your e-mail address will not be published. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vegobox använder kakor för att ge dig bästa upplevelsen på vår hemsida, samt för statistik och marknadsföringssyften. Acceptera genom att klicka på knappen ‘Stäng och godkänn’.
Stäng och godkänn