Vegonytt

Astrid & Aporna lanserar Svenska Göttbullar baserat på Promyc

Distributionsbolaget Kale United går in i samarbete med foodtech-bolaget Mycorena AB för att utveckla veganska ‘Svenska Göttbullar’ under varumärket Astrid & Aporna. Målet är att lansera en exklusiv vegansk produkt baserad på Mycorenas egenutvecklade mycoprotein, Promyc®. De nya Promyc-bullarna utvecklas och produceras i Mycorenas nya innovationscentrum och pilotfabrik i Göteborg.

Astrid & Aporna är det äldsta och mest kända veganska varumärket i Skandinavien, som fram tills nu producerats utanför Sverige. I och med samarbetet med Mycorena, kan Astrid & Aporna göra sin första produkt helt i Sverige med svenska ingredienser och märkningen ‘Från Sverige’.

Promyc är ett vegansk svampbaserat protein med neutral smak och köttlik textur. Promyc har imponerat på kockar och matälskare vad gäller både smak och textur samt höga näringsvärde – med komplett protein och högt fiberinnehåll. Promyc är ett egenutvecklat protein baserat på en fermenteringsprocess med mycket lägre miljöpåverkan än animaliskt och även annat växtbaserat protein.

“För Kale United så är det här ett drömprojekt. Vi har alltid velat ta hem produktionen av Astrid & Aporna till Sverige. Som en av de få företagen i Europa som utvecklar mycoprotein, är Mycorena ledstjärnan i Skandinavien. Astrid & Aporna har alltid försökt att ligga i framkanten när det gäller smak och nu är det kul att göra det inom teknologi också med ett nytt växtprotein. Det här bevisar också vår tes att vi kan få mer utväxling och gör mer skillnad genom att bolag i vår portfölj samarbetar med varandra för att ta fram en gourmetprodukt.”, säger Måns Ullerstam, grundare till Kale United.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like