Bananglass med jordnötter – 4 ingredienser!

Recept med max tio ingredienser för en enklare vardag. Busenkel vegansk mat! I Världens enklaste vegomat! hittar du över 70 recept som är både spännande och kreativa samtidigt som de visar hur enkelt och gott det veganska köket kan vara – lås mer.

Gjord på enbart en handfull ingredienser är bananglass världens enklaste glass – du behöver inte ens en glassmaskin! Jordnötssmöret ger en krämigare och fastare konsistens, medan sältan från de rostade jordnötterna framhäver smakerna galant.

Det är viktigt att bananerna är frysta för att få till en bra bananglass, så se gärna till att göra en vana av att skiva och frysa in bananer som håller på att bli övermogna, så kan du ta fram en näve frysta bananskivor när du blir sugen på bananglass, och fixa efterrätten på någon minut!

Bananglass

4 kulor

  • 4 mogna bananer
  • 2 msk jordnötssmör
  • ½ krm kanel
  • 1 krm vaniljextrakt

Topping

en näve salta jordnötter, grovt hackade

  1. Skala och skiva bananerna, lägg upp på ett fat eller i en plastpåse och frys in, gärna över natten men minst 2 timmar.
  2. Mixa övriga ingredienser förutom jordnötterna till en krämig fast konsistens. Mixa inte för länge så att glassen blir rinnig.
  3. Skopa upp glassen i rån eller skålar, toppa med salta hackade jordnötter och njut! Glassen går att frysa in, men se till att tina den en liten stund innan den ska ätas. Det kan även vara nödvändigt att mixa den lite snabbt i en matberedare för att få tillbaka den krämiga konsistensen.

Lämna ett svar

Your e-mail address will not be published. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vegobox använder kakor för att ge dig bästa upplevelsen på vår hemsida, samt för statistik och marknadsföringssyften. Acceptera genom att klicka på knappen ‘Stäng och godkänn’.
Stäng och godkänn