Recept

Bananglass med jordnötter – 4 ingredienser!

Gjord på enbart en handfull ingredienser är bananglass världens enklaste glass – du behöver inte ens en glassmaskin! Jordnötssmöret ger en krämigare och fastare konsistens, medan sältan från de rostade jordnötterna framhäver smakerna galant.

Det är viktigt att bananerna är frysta för att få till en bra bananglass, så se gärna till att göra en vana av att skiva och frysa in bananer som håller på att bli övermogna, så kan du ta fram en näve frysta bananskivor när du blir sugen på bananglass, och fixa efterrätten på någon minut!

Bananglass

4 kulor

  • 4 mogna bananer
  • 2 msk jordnötssmör
  • ½ krm kanel
  • 1 krm vaniljextrakt

Topping

en näve salta jordnötter, grovt hackade

  1. Skala och skiva bananerna, lägg upp på ett fat eller i en plastpåse och frys in, gärna över natten men minst 2 timmar.
  2. Mixa övriga ingredienser förutom jordnötterna till en krämig fast konsistens. Mixa inte för länge så att glassen blir rinnig.
  3. Skopa upp glassen i rån eller skålar, toppa med salta hackade jordnötter och njut! Glassen går att frysa in, men se till att tina den en liten stund innan den ska ätas. Det kan även vara nödvändigt att mixa den lite snabbt i en matberedare för att få tillbaka den krämiga konsistensen.
Previous Post Next Post

You Might Also Like