Vegonytt

Bästa och sämsta länderna för vegetarianer att hitta kärleken

Matchmakingtjänsten Elitsinglar har gjort en studie där de frågade över 10 000 medlemmar hur de ställde sig till att dejta en vegetarian.

70% av köttätarna skulle göra slut

Ett av de mest förvånande avslöjandena som framkom från studien var att, om de stod i valet och kvalet, så skulle 70 % av köttätarna göra slut med en vegetarisk partner om denne ställde ett ultimatum medan resterande 30 % skulle börja äta vegetariskt för kärleken.

14 % av köttätarna skulle ge upp kött helt och hållet om en vegetarisk partner bad dem medan 34 % kunde tänka sig en kompromiss och sluta äta kött enbart när partnern är med, men inte annars. Kanske är detta anledningen till att 27 % anser att det är svårare att finna en partner som vegetarian och 32 % av vegetarianerna någon gång har bråkat med en partner på grund av sin diet…?

waoopgwut0zu6lsveegtRädsla för propaganda stor

Även om majoriteten av vegetarianer (90 %) skulle föredra att dejta en annan vegetarian så är de väldigt öppna för att dejta köttätare (88 %) och skulle även starta ett seriöst förhållande tillsammans med en icke-vegetarian (78 %).

För över hälften (55 %) av vegetarianerna så spelar det ingen roll för dem huruvida deras nya kärlek äter kött eller ej utan det är upp till personen ifråga att välja. Rädslan för propaganda är dock stor hos köttätare. 55 % av vegetariska singlarna skulle enligt egen utsago försöka omvända en ny partner till att sluta äta kött.

Familjemiddagar och matlagning det största problemet

35 % av vegetarianer skulle äta kött på en familjemiddag med den nya partners familj för att inte förolämpa dem. Att laga och planera mat tillsammans skulle vara den största fördelen med att dejta en annan vegetarian 48 % och den största utmaningen för köttätare (50 %).

Bästa länderna för vegetarianer att hitta kärleken:

I Spanien hade över 30 % svarat att de hellre skulle dejta en vegetarian än en köttätare, vilket sätter Spanien i topp på listan, jämfört med i Ungern där bara 15 % hellre skulle dejta en vegetarian än en köttätare…

Bäst:

  1. Spanien (37%)
  2. Finland (31%)
  3. Tyskland (30%)
  4. Storbritannien (29%)
  5. Norge (27%)

Sämst:

  1. Ungern (15%)
  2. Frankrike (16%)
  3. Tjeckien (16%)

Vad tycker du om deras undersökning? Speglar resultaten de du själv upplevt?

Previous Post Next Post

You Might Also Like