Recept

Blomkål ska bli nästa nya “Grönkål”

För ett par år sedan exploderade grönkålstrenden, och till skillnad från vad många hade kunnat ana har den hållit i sig förvånansvärt länge. Under årens gång är det många som har spekulerat kring vad som kommer att bli nästa stora trendgrönsak, eller ”the new ‘kale’” som det ofta talas om. Idag är grönkål fortfarande otroligt trendigt, men enligt Bloomberg Business Week börjar en ny grönsak ta över strålkastarljuset på många restauranger i USA.

Vi pratar om en så exotisk grönsak som blomkål, en grönsak som tidigare ofta har ansetts vara smaklös och tråkig. Men just detta är en av anledningarna till att den har blivit så populär. Dess milda smak gör den nämligen enkel att använda i många populära dieter: LCHF, glutenfritt, hälsosamt ätande och vegansk mat. Som vanligt börjar de flesta trender i USA, för att sedan ta sig över till England och resterande Europa. Därför skulle vi inte bli förvånade om samma trend snart kommer till Sverige. Och nu är den alltså stekhet i USA.

“Det är liknande till vad vi såg med grönkålen för ett par år sedan”, säger Erik Brown, inköpare på Whole Foods.

Mattrender är ofta långt från praktiska. Mycket av den Superfood som är populär idag odlas i länder långt bort vilket bidrar till höga priser. Blomkål däremot kan odlas även i kalla länder, samtidigt som det är billigt och mångsidigt.

Det finns många goda saker du kan göra med blomkål hemma, som t.ex. blomkålspoppers!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like