Blomkålsbiffar

Recept med max tio ingredienser för en enklare vardag. Busenkel vegansk mat! I Världens enklaste vegomat! hittar du över 70 recept som är både spännande och kreativa samtidigt som de visar hur enkelt och gott det veganska köket kan vara – lås mer.

Det finns en uppsjö av olika vegetariska biffar och burgare som är otroligt goda, men ofta recept kräver dock en lång lista ingredienser och ganska mycket tid och arbete.

Ibland är det självklart helt okej, men det finns dagar då man helt enkelt inte har någon lust att spendera allt för lång tid i köket, och då är det väldigt tacksamt med ett recept som det här!

Blomkålsbiffar är nyttiga, saftiga, fasta och läckra, och kräver knappt den minsta ansträngning från din sida. Bara skär dem i skivor, rosta dem i ugnen och avnjut antingen till en sallad eller som hamburgare. Mums!

Blomkålsbiffar

 • 2 blomkålshuvuden, medium storlek
 • 2 msk olivolja
 • salt & peppar, efter smak
 • 4 hamburgerbröd
 • ½ dl guacamole, alt. mosad avokado
 • 1 rödlök, skivad
 • 1 tomat
 • sallad
 1. Sätt ugnen på 220°C. Ta bort blomkålsbladen och trimma stjälken på blomkålen men behåll längden. Skär blomkålshuvuden i 1 ½ cm tjocka skivor (man brukar få 2 bra skivor per blomkålshuvud, spara resterande blomkål till en av de andra rätterna!).
 2. Lägg upp på en bakpappersklädd plåt, pensla båda sidor med olja, krydda med salt och peppar och rosta i ugnen i ca 30 min tils de är mjuka och gyllenbruna. Vänd på dem efter halva tiden.
 3. Bred guacamole eller mosad avokado på hamburgerbröd, placera blomkålsbiffar på ena brödhalvan och toppa med sallad, rödlök och tomat.

Lämna ett svar

Your e-mail address will not be published. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vegobox använder kakor för att ge dig bästa upplevelsen på vår hemsida, samt för statistik och marknadsföringssyften. Acceptera genom att klicka på knappen ‘Stäng och godkänn’.
Stäng och godkänn