Vegonytt

Carlshamn lanserar havremargarin

Carlshamn skapar växtbaserade margarin och har tidigare haft namnet Carlshamn Mejeri. Eftersom deras produkter är växtbaserade sedan många år tillbaka byter de nu namn i samband med att vi lanserar sitt nya Havremargarin.

Många kopplar fortfarande Carlshamn med de skånska tvillingarna som skrockade ”gott gotti gott gott” i reklamen, och Carlshamn har sedan dess gjort en lång resa. I dag producerar Carlshamn enbart växtbaserade margarinprodukter och släpper under hösten 2020 sin nya innovation: Carlshamn Havre.

Det är ett växtbaserat margarin gjort på rapsolja och havredryck som är fritt från palmolja och konserveringsmedel. Det är det första i sitt slag och har redan fått många positiva reaktioner, både ur smaksynpunkt och ur ett produktperspektiv för växtbaserat, säger Carlshamn i ett pressmeddelande.

Att använda havredryck i margarinet ger det en härlig krämig konsistens som gör att det passar lika bra till smörälskaren som till de som föredrar helt växtbaserade produkter. Margarinet går att använda till allt i vardagen, en enkel smörgås eller bullbak, men ger även härlig smak till fredagens matlagning.

Margarinet är dessutom förpackad i en modern eko förpackning som kan återvinnas som kartong.

Förpackningsstorlek 400g, pris ca 30kr.

Previous Post Next Post

You Might Also Like