City Gross slutar sälja burägg

Recept med max tio ingredienser för en enklare vardag. Busenkel vegansk mat! I Världens enklaste vegomat! hittar du över 70 recept som är både spännande och kreativa samtidigt som de visar hur enkelt och gott det veganska köket kan vara – lås mer.

Lagom till påsk berättar dagligvarukedjan City Gross att de har beslutat att fasa ut burägg. Beslutet träder i kraft till påsken 2018, tio år efter att Djurens Rätt inlett sin kampanj för en buräggsfri handel.

– Vi är tillsammans med våra leverantörer på väg att nå en nivå på tillgången av ägg från frigående svenska höns som motsvarar efterfrågan och väljer därmed bort ägg från burhöns, säger Annica Hansson Borg, miljö- och kvalitetschef på City Gross, i ett uttalande.

Sedan tidigare har Coop, Hemköp, Lidl, Netto och Willys valt bort burägg. En liknande utveckling syns även i övriga världen.

Vilket underbart framsteg att inleda årets påskfiranden med!

Bild: Badjonni

Lämna ett svar

Your e-mail address will not be published. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vegobox använder kakor för att ge dig bästa upplevelsen på vår hemsida, samt för statistik och marknadsföringssyften. Acceptera genom att klicka på knappen ‘Stäng och godkänn’.
Stäng och godkänn