Vegonytt

Crowdfundar för att starta vegansk burgarpub

En vegansk pub med gourmetburgare och öl kan snart bli verklighet i Stockholm. I maj släpps en crowdfunding-kampanj för att finansiera det nya konceptet skapat av 25-åriga Selina Hami.

Konceptet GRUB med växtbaserade gourmetburgare och streetfood växte fram genom en vegansk cateringfirma som Selina Hami startade under 2015 i Stockholm.

”I början lagade jag mat inspirerad från Mellanöstern och skapade den första burgaren- rödbetsfalafel med karamelliserad lök, hummus på grilla paprika och vitlöksmarinerad aubergine- som blev så populär att jag började experimentera fram nya burgare. Tillslut hade jag skapat en hel meny med ett koncept jag tycker saknas i Stockholm idag: en vegansk pub med gourmet street food, hantverksöl och sociala aktiviteter som konstutställningar och bordspel.”

Veganska gourmetburgare för alla

Selina vill normalisera växtbaserad mat genom att visa att det inte bara är “grillad zucchini och tofu”. Genom att tänka på komponenterna som gör en rätt omtyckt, som umami och konsistens, säger Selina att hennes burgare, baserade på långkok, lockar icke-veganer.

”Många ser vegansk mat som något bara veganer ska äta. Jag vill normalisera växter genom att skapa nya recept utan att försöka efterlikna animalier. Det viktiga är att lyfta fram grundsmaker som umami på nya sätt.”

Förutom burgare kommer puben även att servera arepas- glutenfri latinamerikansk street food. Crowdfundingen för att finansiera konceptet öppnar den 1:a maj. Kommande information om kampanjen släpps på facebook-sidan Selina’s Pub Grub.

Previous Post Next Post

You Might Also Like