Vegonytt

Djurens Rätt släpper ny YouTube-serie: ”Fråga veganen”

Djurens Rätts projekt “Förändra!” som engagerar unga människor inom djurrättsaktivism har släppt en ny YouTube-serie som lyfter fram de många frågor man ofta har kring vegankosten.

Allt fler unga väljer en vegansk kost ofta av klimat- eller djurrättsliga skäl. I Djurens Rätts undersökning från april 2016 är andelen personer som äter vegetariskt eller veganskt i åldersgruppen 18-29 – hela 14 procent.

Filmerna i serien är skapade av unga aktivister och riktar sig också mot ungdomar. I avsnitten lyfts ämnen som hur en blir vegan, vad en ska tänka på gällande näring och hur en går vidare för att prata med sin omgivning av veganism.

– Jag ville att mina värderingar skulle speglas i de beslut jag fattar och jag tycker inte att man ska utnyttja någon annan varelse och efter ett tag började jag förstå att det är det som händer djuren i livsmedelsindustrin, säger Lydia Ericson Dahl.

– Jag tog det liksom i små steg så att det inte kändes som ett jättehopp, säger Wilma Dywling när hon berättar om hur hon gick från vegetarian till vegan.

Previous Post Next Post

You Might Also Like