Europas vegovänligaste land är…

Recept med max tio ingredienser för en enklare vardag. Busenkel vegansk mat! I Världens enklaste vegomat! hittar du över 70 recept som är både spännande och kreativa samtidigt som de visar hur enkelt och gott det veganska köket kan vara – lås mer.

Jämförelsesajten The Eco Experts har jämfört länder i Europa där det är enklast att välja vego (om de menar lakto-ovo eller veganskt specifieras inte) på restaurang. Länderna rankas beroende på antal vegetariska restauranger per 100 000 invånare samt den årliga köttkonsumtionen och köttpris.

Första platsen kammar Schweiz hem, som redan 1898 fick sin första vegetariska restaurang. På andra plats hamnar Finland som de senaste åren har accelererat deras veganska alternativ, på tredje plats är det Norge och på fjärde plats hamnar Sverige. Norden ligger alltså i topp! Här är hela listan…

Europas 10 vegovänligaste länder

1. Schweiz

2. Finland

3. Norge

4. Sverige

5. Storbritannien

6. Belgien

7. Ungern

8. Italien

9. Estland

10. Irland

Bild: John Gillespie

Lämna ett svar

Your e-mail address will not be published. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vegobox använder kakor för att ge dig bästa upplevelsen på vår hemsida, samt för statistik och marknadsföringssyften. Acceptera genom att klicka på knappen ‘Stäng och godkänn’.
Stäng och godkänn