Festivalen Öland Roots blir vegansk!

Recept med max tio ingredienser för en enklare vardag. Busenkel vegansk mat! I Världens enklaste vegomat! hittar du över 70 recept som är både spännande och kreativa samtidigt som de visar hur enkelt och gott det veganska köket kan vara – lås mer.

Från och med i år blir all mat (dvs alla matstånd, all personal-, artist- och funktionärsmat) på festivalen Öland Roots helt vegansk!

öland-roots-2016-1453296097Målet med det nya beslutet är att minska på festivalens samlade utsläpp av växthusgaser, och utöver att servera enbart vegansk mat kommer även deras egna matstånd att vara KRAV-certifierade.

Utbudet är varierat och en måltid kostar mellan 50 och 100 kr beroende på aktör och rätt. Matförsäljarna som kommer till festivalen i sommar är Back A Yard, En Riktig Soppa, Byfolkets Smålandsrulle och Buttre Munken. Utöver detta har festivalen en egen servering i form av en Grill, Pizzera, Falafel, Frukost, Café och Ogräs Bar & Restaurang.

Festivalen, som enligt många är Sveriges mysigaste, går av stapeln den 7–9 juli och får ca 7000 besökare varje år, och bjuder bland annat på artister som Morgan Heritage, Promoe och Kultiration.

Lämna ett svar

Your e-mail address will not be published. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vegobox använder kakor för att ge dig bästa upplevelsen på vår hemsida, samt för statistik och marknadsföringssyften. Acceptera genom att klicka på knappen ‘Stäng och godkänn’.
Stäng och godkänn