Vegonytt

Findus lanserar vegansk produktserie i frysdisken

Findus lanserar produktserien Pease – en helt ny, texturerad och klimatsmart proteinkälla som är gjord på ärter. Pease tar plats i den vegetariska frysdisken och kommer i tre varianter som alla är veganska. Pease har en unikt hög proteinhalt (27-33%), fin textur och går att variera i oändlighet.

Många svenskar har gått från ambition till handling när det kommer till att minska sin köttkonsumtion och idag äter 40% vegetariskt minst en gång i veckan. Efterfrågan på vegetariska proteinkällor har därmed skjutit i höjden. Med Pease tar ärtan plats i det gröna proteinskiftet på allvar och erbjuder ett gott, hälsosamt och klimatsmart alternativ till den som vill äta mer grönt.

Findus har tillsammans med sin partner Amidori – The plant protein people – inlett ett långsiktigt samarbete med fokus på innovation. Utvecklingen av Pease har pågått under flera år och lanseringen är första steget mot att kunna erbjuda fler växtbaserade och klimatsmarta produkter.

-Vi vill fortsätta att förändra synen på vegetarisk mat och inspirera ännu fler till att äta grönt. Pease är för alla – oavsett om du är vegan, vegetarian eller allätare. Pease är gott, lätt att tillaga och fullproppat med protein. Dessutom har det låg klimatpåverkan, något vi såklart är extra stolta över, säger Viktor Olsson, Brand Manager på Findus.

Pease lanseras nu i tre olika varianter; som färs, strimlor och pulled. Färs och strimlor är naturella medan Pulled är kryddad med chili & vitlök. En förpackning innehåller 250-350 gram beroende på produkt.

Previous Post Next Post

You Might Also Like