Vegonytt

Frankrike kan införa lag om kameror i slakthus

Efter spridningen av filmklipp som avslöjar hur illa djuren behandlas i slakthus togs en tjock rapport fram, och nu kommer ett förslag på en ny lagstiftning om att införa övervakningskameror i slakthusen.

I torsdags den 12/1 röstade en del av de franska politikerna ja till det nya förslaget att tvinga franska slakthus att ha videokameror som övervakar hur djuren behandlas. För att det ska bli en lag måste politikerna i senaten rösta ja till förslaget. Den omröstningen blir antagligen i februari, berättar nyhetskanalen France24.

Den nya lagen skulle innebära att andra kan övervaka de som jobbar i slakthusen och se att de behandlar djuren på ett så bra sätt som möjligt.

Kamerorna ska filma alla delar av slakthusen där djuren finns. Filmerna ska enligt förslaget lagras i en månad och bara granskas av veterinärer och människor som arbetar med djurskydd, skriver tidningen Politico. Det föreslås även attden som bryter mot djurrättslagen ska straffas med böter mellan 7500 och 20,000 Euro och fängelsestraff på upp till 12 månader.

Om senaten röstar ja kommer en del kameror sättas upp på försök under 2017, för att sedan övergå i tvång för samtliga slakthus i landet från och med 2018.

Previous Post Next Post

You Might Also Like