Vegonytt

Garant lanserar Lupinghurt – en ny vegansk yoghurt!

Nu lanserar Garant ett riktigt gott veganskt alternativ till yoghurt – lupinghurt, i smakerna mango och hallon samt naturell.

Garant är bland de första i Sverige med ett alternativ till yoghurt som är gjord på kokos och lupin och mycket frukt i de smaksatta varianterna. Den är gluten- och laktosfri, framtagen bland annat för veganer.

Lupiner tillhör baljväxterna och inkluderar flera hundra olika arter, varav tre används som livsmedel. Lupiner är släkt med jordnötter, sojabönor, ärtor, bönor, linser och kikärter. De tillhör alla samma botaniska familj Leguminoseae/Fabaceae. I Sydeuropa äts lupinfrön som snacks, och lupinmjöl används ibland som ingrediens i glutenfria produkter.

I dag finns i större skala i Sverige främst veganska alternativ till yoghurt baserade på soja och havre, vilket inte passar alla. 500 grams förpackning minskar dessutom svinnet och passar småhushåll och singelhushåll (var tredje svensk bor i dag ensam).

─ Den har också högt fruktinnehåll jämfört med övriga marknadens yoghurtalterantiv. Men framför allt smakar vår lupinghurt fantastiskt gott, säger Johan Neuman, affärsområdeschef för egna märkesvaror på Axfood.

De nya lupinghurtarna finns nu i butik och kostar på Willys ca 25 kr för 500 gram.

Previous Post Next Post

You Might Also Like