Vegonytt

Göteborg får ny vegovänlig restaurang

Imorgon slår dörrarna upp till Hagabadets nya restaurang Lemon & Lime, där fokus kommer att ligga på växtbaserat.

Bakom den nyöppnade restaurangen står Alexandra Brand som sedan tidigare har juicebaren Juicekällan.

– Det här är ett helt nytt koncept, säger Alexandra. Jag ställde samman det när jag hörde att Hagabadet var ute efter en ny verksamhet i restaurangen. Jag jobbar ju mycket med hälsoinriktade produkter i våra juicer och smoothies, och det passar ju bra här och ingick också i förutsättningarna. Men jag kan inte laga mat, så jag har tagit in medarbetare som kan det. Cecilia Karlsson som tidigare hade Kale´is Kaffe & Mat lagar fantastisk mat! Jag förstår inte vad hon gör – det är smaker och konsistenser och färger – allt! Så när Kale´is skulle stänga så bad jag henne komma med mig hit, och det gör hon.

Tillsammans med Cecilia är även Rebecka Nord, som sedan tidigare har sin firma Växtdelikatessen med kurser och catering, och Lisa Forsberg, känd instagrammare som ”douxpastry” som kommer att baka restaurangens bröd och bakverk.

– Vi kommer att laga mat från grunden, säger Cecilia. Riktiga, säsongsanpassade råvaror, och vi gör allting själva, inga halvfabrikat. Mycket växtbaserat.

När vi hörde av oss till restaurangen fick vi beskedet att de kommer att servera ovo-vegetarisk kost men att det kommer att finnas massor med veganska alternativ att välja bland.

Så här beskriver Hagabadet den nya restaurangen:

“Vi gillar naturligt närproducerat och säsongsanpassat. Vi tycker om schyssta långsiktiga villkor för såväl människa som djur. Därför väljer vi så långt det är möjligt råvaror utifrån detta. Vi tror på nytta och njutning för alla sinnen vilket inspirerar oss till att hitta nya tillagningssätt, variationer och kombinationer för en skön matupplevelse OCH god hälsa genom hela livet. Lemon&Lime kommer att servera växtbaserad mat med mycket smak och färg för alla smaker.”

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like