IKEA lanserar veganska köttbullar

Recept med max tio ingredienser för en enklare vardag. Busenkel vegansk mat! I Världens enklaste vegomat! hittar du över 70 recept som är både spännande och kreativa samtidigt som de visar hur enkelt och gott det veganska köket kan vara – lås mer.

IKEA har lanserat sina nya växtbaserade ”köttbullar” Huvudroll, ett steg närmare deras mål att bli klimatpositiva år 2030.

”Vi säljer ungefär en miljard köttbullar per år. Om en del av dessa i stället är växtbaserade bullar kan vi göra verklig skillnad. Vi hoppas faktiskt kunna minska försäljningen av våra vanliga köttbullar”, skriver Sharla Halvorson, Hälso- & hållbarhetschef IKEA Food.

De växtbaserade bullarna är utvecklade med köttälskare i åtanke, och är gjorda av ärtprotein, havre, potatis och äpple. Den köttaktiga smaken kommer från att de tillsatt umamismaker som svamp, tomat och rostade grönsaker. De innehåller inga animaliska ingredienser vilket gör dem till ett mer hållbart val. Därmed är de också lämpliga för veganer och vegetarianer.

Bullarna finns i frysdisken på Swedish Food Market och så småningom även i varuhusrestaurangen. Där kommer den serveras med potatismos, lingonsylt och gräddsås precis som den traditionella köttbullerätten.

 

Lämna ett svar

Your e-mail address will not be published. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vegobox använder kakor för att ge dig bästa upplevelsen på vår hemsida, samt för statistik och marknadsföringssyften. Acceptera genom att klicka på knappen ‘Stäng och godkänn’.
Stäng och godkänn