Vegonytt

Inspirerande vego-tjejer du måste följa på Instagram

Idag är det internationella kvinnodagen, och vi hyllar dagen med att tipsa om 14 fantastiska kvinnor att följa för att inspireras till en vegansk livsstil.

1 – Ida Warg @idawarg
Utöver ett populärt Instagram-konto har Ida även en Youtube-kanal där hon vloggar en hel del, samt podden “Den friska Wargen”. Hon delar även med sig av bra träningstips och hälsosam vegomat. Du kan även läsa hennes blogg här.

2 – Jenny Mustard @Jennymustard
Minimalisten Jenny Mustard både utmanar normer och inspirerar till veganism och minimalism via Instagram, bloggen och sin YouTube-kanal med vackra och proffsiga bilder och videor. En riktig girlpower tjej! Du kan även läsa hennes blogg här.

3 – Grönt Varje dag @grontvarjedag
Tina bjuder på massor med goda veganska och glutenfria recept på sin blogg som får det att vattnas i munnen! Du kan även läsa hennes blogg här.

4 – Malin @gottbymalin
Malin Hernström är grundaren bakom cateringföretaget Gott By Malin (som även säljer rawfood bakverk i vissa utvalda mataffärer), och öppnade i höstas upp sitt första café, STHLM Raw.

5 – Josefine Lindgren @workoutvegan
Josefine delar med sig av veganmat i alla dess slag kombinerat med träning, resor och motivation i sitt flöde. Du kan även läsa hennes blogg här.

6 – Linda Andersson @lindaandersson
Linda gav i fjol ut den veganska kokboken “Veganer på middag” där hon delar med sig av smarriga festliga recept att bjuda på under middagar och fester.

7 – Therese Lindgren @thereselindgren
Såvida du inte legat gömd under en sten det senaste året har du säkert inte missat att en av Sveriges största YouTubers, Therese Lindgren, är vegan. Himla kul, tycker vi!

8 – Samira Assad @feelgreen_samira
Samira har bra koll på allt som händer i vegovärlden och håller veganska matlagningskurser med jämna mellanrum, så håll utkik efter dem!

9 – Erika Frost @loveliveraw
Rawfood-kocken Erika Frost driver två veganska restauranger och är en fantast när det kommer till allt som gäller rawfood. Hon har gett ut kokboken Rå Matglädje, och du kan följa hennes inspirerande matbilder på Instagram och hennes blogg. Du kan även läsa hennes blogg här.

10 – Catrin @theveganista
Katrin är skribent för Vin & Matguiden och delar även med sig av matinspiration på sin egen blogg med fräscha härliga bilder. Du kan även läsa hennes blogg här.

11 – Tilda @flourishinghealth
Tilda är rena smoothie bowl drottningen, och delar dagligen med sig av färgglada veganska smoothie bowls som är rena fröjden att titta på.

12 – Alexandra Linneá @daedal_lives
Resan från anorexia till en hälsosam vegansk livsstil har varit lång, och Alexandra delar öppet med sig av erfarenheter och pepp för såväl hur man lever en vegansk livsstil som hur man lär sig att älska sin egen kropp.

13 – Victoria @rawveganse
Victoria är rawfoodkock och håller med jämna mellanrum workshops, föredrag och cateringevents. Du kan följa henne både på Instagram, Youtube och läsa hennes blogg här.

14 – Rain Lundström @rainlundstrom
Rain är chefredaktören på det veganska Vegourmet Magasin, som bjuder på riktigt schysst vegansk gourmetmat som samtidigt är enkel att laga och inspirerar massor!

Previous Post Next Post

You Might Also Like