Vegonytt

Italien föreslår lag som förbjuder veganmat till barn!?

vegetable-market-337971_960_720En italiensk politiker har föreslagit att en ny lag ska införas som förbjuder föräldrar att uppfostra sina barn på en vegansk kost, och att föräldrar som bryter mot lagen riskerar fängelsestraff.

Elvira Savino, från det politiska partiet Forza, vill att man inför en lag mot föräldrar som ger sina barn vad hon kallar “en undermålig” kost där de som bryter mot lagen kan få upp till fyra år i fängelse.

Savino skriver att en vegansk diet riskerar att få barn att lida brist på järn, zink och vitamin B12, skriver Metro och The Independent.

“I ett par år nu har idén om att en vegetarisk kosthållning, även i den strikta formen av vegansk kost, varit att de har många hälsofördelar”, skriver Savino.

“Det finns inga invändningar mot vuxna personer som gör ett ‘informerat’ val. Problemet uppstår när barn är involverade”, forsätter hon.

Föreslaget är en följd av den 14 månader unga pojken som hamnade på sjukhuset pga av kalciumbrist, där föräldrarna råkade vara veganer.

Vi vill dock avsluta med att tillägga att inte alla delar Savinos åsikter. Turins borgmästare har nyligen berättat om planerna på att göra Turin till Italiens vegovänligaste stad!

Previous Post Next Post

You Might Also Like