Recept, Vegonytt

Jordnöt- och mandelpraliner

Jag brukar utmana mig själv att använda upp så mycket som möjligt i köket innan jag går och handlar mat, och även om metoden har funkat rätt bra när det gäller kylskåpet har jag märkt att det är mycket svårare med skafferiet. Häromdagen hittade jag fyra halvfulla påsar med mandelmjöl som stod gömda på olika ställen i skafferiet.

Det var dags att göra något med dem, och det blev dessa galet goda praliner som jag inte kan få nog av!

Ingredienser:

  • 2 dl jordnötssmör
  • 5 dl mandelmjöl
  • ¾ dl agavesirap
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 200g choklad
  1. Mixa jordnötssmör, mandelmjöl, agavesirap och vaniljextrakt i en bunke med en elvisp till en tjock smet. Tillsätt mer mandelmjöl om det behövs (hur mycket du behöver kan variera på grund av vilket jordnötssmör du använder). Rulla smeten till bollar.
  2. Smält chokladen i en liten men djup skål, doppa bollarna i den smälta chokladen och lägg upp på en bakpappersklädd plåt eller ett fat.
  3. Ställ in i kylskåp eller frys och låt stelna. Njut!
Previous Post Next Post

You Might Also Like