Kikärtsodling ökar för att möta efterfrågan på veganskt protein

Recept med max tio ingredienser för en enklare vardag. Busenkel vegansk mat! I Världens enklaste vegomat! hittar du över 70 recept som är både spännande och kreativa samtidigt som de visar hur enkelt och gott det veganska köket kan vara – lås mer.

Bönder odlar en rekordhög volym kikärter i år på grund av den ökande efterfrågan på vegetabiliska proteinkällor.

Enligt United States Department of Agriculture, beräknar bönder odla 53% mer kikärter, än de gjorde 2013. Anledningen menar Kely Weikel på analysfirman Technomic vara att intresset för vegetabiliskt protein ökar bland konsumenter.

Dessutom kommer 13% mer yta tillägnas åt att odla linser, och analysföretaget Packaged Facts avslöjade att försäljningen på bönbaserade snacks ökade med 8% under 2016, samtidigt som kikärtsbaserade snacks ökade med 150% förra året.

Kikärtsbaserade snacks är något hyfsat nytt i Europa, men vi tror absolut att det kommer att öka, titta bara på Hippeas som har varit med i Vegobox, så himla goda!

Bild: Brad Smith

Lämna ett svar

Your e-mail address will not be published. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Send this to a friend
Vegobox använder kakor för att ge dig bästa upplevelsen på vår hemsida, samt för statistik och marknadsföringssyften. Acceptera genom att klicka på knappen ‘Stäng och godkänn’.
Stäng och godkänn