Kikärtsodling ökar för att möta efterfrågan på veganskt protein

Recept med max tio ingredienser för en enklare vardag. Busenkel vegansk mat! I Världens enklaste vegomat! hittar du över 70 recept som är både spännande och kreativa samtidigt som de visar hur enkelt och gott det veganska köket kan vara – lås mer.

Bönder odlar en rekordhög volym kikärter i år på grund av den ökande efterfrågan på vegetabiliska proteinkällor.

Enligt United States Department of Agriculture, beräknar bönder odla 53% mer kikärter, än de gjorde 2013. Anledningen menar Kely Weikel på analysfirman Technomic vara att intresset för vegetabiliskt protein ökar bland konsumenter.

Dessutom kommer 13% mer yta tillägnas åt att odla linser, och analysföretaget Packaged Facts avslöjade att försäljningen på bönbaserade snacks ökade med 8% under 2016, samtidigt som kikärtsbaserade snacks ökade med 150% förra året.

Kikärtsbaserade snacks är något hyfsat nytt i Europa, men vi tror absolut att det kommer att öka, titta bara på Hippeas som har varit med i Vegobox, så himla goda!

Bild: Brad Smith

Lämna ett svar

Your e-mail address will not be published. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vegobox använder kakor för att ge dig bästa upplevelsen på vår hemsida, samt för statistik och marknadsföringssyften. Acceptera genom att klicka på knappen ‘Stäng och godkänn’.
Stäng och godkänn