Rekordlåg köttkonsumtion i Sverige

Recept med max tio ingredienser för en enklare vardag. Busenkel vegansk mat! I Världens enklaste vegomat! hittar du över 70 recept som är både spännande och kreativa samtidigt som de visar hur enkelt och gott det veganska köket kan vara – lås mer.

Den totala köttkonsumtionen under fjolåret sjönk med 2,5 procent – den största minskningen sedan 1990, enligt jordbruksverket.

”Vegotrenden” har hållit i sig i flera år nu, och med den här minskningen tycker vi att det är dags att inse att vego är mer än bara en övergående trend – vegolivet är här för att stanna.

Trots ökad försäljning av vegoprodukter har köttkonsumtionen inte sjunkit avsevärt utan legat ganska stabilt på 88kg per person under de senaste åren – men de nya siffrorna tyder på en förändring. Minskningen är 2,2 kg kött/person eller 2,6 %. Nötkött minskade mest med 1,1 kg, följt av griskött med 0,8 kg och matfågel med 0,4 kg.

Läs mer här.

 

Lämna ett svar

Your e-mail address will not be published. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vegobox använder kakor för att ge dig bästa upplevelsen på vår hemsida, samt för statistik och marknadsföringssyften. Acceptera genom att klicka på knappen ‘Stäng och godkänn’.
Stäng och godkänn