Rekordlåg köttkonsumtion i Sverige

Recept med max tio ingredienser för en enklare vardag. Busenkel vegansk mat! I Världens enklaste vegomat! hittar du över 70 recept som är både spännande och kreativa samtidigt som de visar hur enkelt och gott det veganska köket kan vara – lås mer.

Den totala köttkonsumtionen under fjolåret sjönk med 2,5 procent – den största minskningen sedan 1990, enligt jordbruksverket.

“Vegotrenden” har hållit i sig i flera år nu, och med den här minskningen tycker vi att det är dags att inse att vego är mer än bara en övergående trend – vegolivet är här för att stanna.

Trots ökad försäljning av vegoprodukter har köttkonsumtionen inte sjunkit avsevärt utan legat ganska stabilt på 88kg per person under de senaste åren – men de nya siffrorna tyder på en förändring. Minskningen är 2,2 kg kött/person eller 2,6 %. Nötkött minskade mest med 1,1 kg, följt av griskött med 0,8 kg och matfågel med 0,4 kg.

Läs mer här.

 

Lämna ett svar

Your e-mail address will not be published. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Send this to a friend
Vegobox använder kakor för att ge dig bästa upplevelsen på vår hemsida, samt för statistik och marknadsföringssyften. Acceptera genom att klicka på knappen ‘Stäng och godkänn’.
Stäng och godkänn