Köttkonsumtionen minskar under 2019

Recept med max tio ingredienser för en enklare vardag. Busenkel vegansk mat! I Världens enklaste vegomat! hittar du över 70 recept som är både spännande och kreativa samtidigt som de visar hur enkelt och gott det veganska köket kan vara – lås mer.

Både under 2017 och 2018 minskade köttkonsumtionen i Sverige. Även 2019 fortsätter minskningen, och dessutom ökar den i takt.

Jordbruksverket har idag släppt ny statistik från första halvåret av 2019 som visar att minskningen av förbrukningen på kött i år är större än under motsvarande period 2018 – totalt minskade förbrukningen med hela 3.1% under första halvåret 2019!

Intresset för vegetariskt är fortsatt starkt. Djuretik och antibiotika är frågor prioriteras högt hos konsumenter som vill äta hållbart, säger Åsa Lannhard Öberg, jordbrukspolitisk utredare på Jordbruksverket.

Den genomsnittlige svensken förbrukade i genomsnitt 83,5 kg kött per person under 2018, en minskning med 2,2 kg per person sedan 2017. Mycket tyder nu på att vi får se en fortsatt minskande siffra när 2019 sammanfattas.

 

Lämna ett svar

Your e-mail address will not be published. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vegobox använder kakor för att ge dig bästa upplevelsen på vår hemsida, samt för statistik och marknadsföringssyften. Acceptera genom att klicka på knappen ‘Stäng och godkänn’.
Stäng och godkänn