Vegonytt

Max lanserar nya vegorätter

Nu lanserar den svenska hamburgerjätten Max tre nya vegetariska alternativ som går att få veganska.

– Det bästa vi kan göra för klimatet just nu är att se till att våra gröna burgare smakar minst lika bra som våra köttburgare. Nu växlar vi upp för att komma närmare vårt mål att under 2022 ska hälften av alla sålda måltider vara annat än rött kött. Om vi lyckas med det kan det minska snittmåltidens klimatpåverkan med upp till 30 procent, säger Christoffer Bergsfors, vice VD och Sverigechef på Max.

Viktigt att poängtera är att även om produkterna i sig är veganska kan de friteras tillsammans med andra icke-veganska produkter som innehåller ost, kyckling och gluten. De gröna menytillskotten kommer att börja säljas på alla Max restauranger i Sverige, Norge och Danmark den 15:e mars.

Här är de nya vegorätterna:

Crispy No Chicken – en het burgare gjord på sojaprotein och serveras med sriracha-ketchup, gurka, tomat, rödlök, isbergssallad och majonnäs i ett friscobröd. Burgaren blir vegansk om du ber dem servera den med deras äggfria majonnäs.

Crispy Nuggets – fullvärdig ersättare för vanliga nuggets, gjorda på sojaprotein och är veganska och glutenfria. Serveras med valfri dipsås.

Chili ‘n’ Cheese – en burgare gjord på protein från soja och vete smaksatt med champinjoner, vitkål, aubergine och dinkel. Utöver att serveras med rödlök, jalapenos och isbergssallad fylls den tyvärr med smält cheddardip, cheddarsmältost och originaldressing, så du måste ta bort dessa tre och ersätta dem med vegansk majonnäs eller någon av de veganska dippsåserna nedan.

Dippsås Sweet ’n’ Sour – är numera vegansk.
Dippsås BBQ – Söt, kryddig och lätt rökig dipp
Dippsås Sriracha-ketchup – Het dipp med chili och vitlök

Med tanke på att McDonald’s nyligen lanserat en helvegansk burgare är vi lite förvånade över att Max inte har tagit modet till sig att göra en helt vegansk burgare som inte kräver en massa modifieringar.

Previous Post Next Post

You Might Also Like