Tidigare Cruelty-fria sminkmärket NARS har börjat testa på djur

Recept med max tio ingredienser för en enklare vardag. Busenkel vegansk mat! I Världens enklaste vegomat! hittar du över 70 recept som är både spännande och kreativa samtidigt som de visar hur enkelt och gott det veganska köket kan vara – lås mer.

Det populära sminkmärket NARS har fått ett rejält bakslag efter att de nyligen berättade att de har börjat sälja sina produkter i Kina – ett land som är väl känt för obligatoriska djurtester.

Nars har tidigare lagt mycket tyngd vid att marknadsföra sig som Cruelty Free, vilket nu har upprört konsumenter över hela världen.

Nars svarade på kritiken på sin Instagram där de skrev att de anser att djurtester måste upphöra globalt, att deras produkter inte behöver testas på djur för att garantera säkerhet, men att de måste följa Kinas regler, och ville påpeka att de stöder Vitro Sciences, en global rörelse som arbetar mot djurförsök.

Nars hade förmodligen hoppats på att fansen skulle nöja sig med att de inte håller med Kina i sin policy, men ursäkten godtogs inte.

”Vägen till att kämpa för en cruelty free värld är att FÄRRE MÄRKEN SÄLJER I KINA. Om vartenda märke bestämmer sig för att inte sälja där, kommer de inte ha något smink och tvingas ändra på sig. Ni tar ett steg för djurplågeri, inte mot.”, skrev en person på Instagram.

”Ni vill jobba för en Cruelty free värld men testar ändå på djur? Detta kallas för hyckleri”, skrev en annan.

Lämna ett svar

Your e-mail address will not be published. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vegobox använder kakor för att ge dig bästa upplevelsen på vår hemsida, samt för statistik och marknadsföringssyften. Acceptera genom att klicka på knappen ‘Stäng och godkänn’.
Stäng och godkänn