Vegonytt

Naturli’ Foods lanserar vegofärs som ska ersätta malet nötkött

Naturli’ Foods lanserar nu en 100% växtbaserad vegofärs i Sverige som ska ersätta malet nötkött. Färsen har samma struktur och tillagningsmetod som kött – dessutom ska den enligt Naturli smaka som kött och hålla samma prisnivå.

– Många människor älskar kött, men de vet också att det är bättre för både oss och miljön om vi minskar vår köttkonsumtion. Människor har accepterat att ha köttfria dagar, och vi har löst ett viktigt behov, genom att utveckla en 100% växtbaserad produkt som kan ersätta malet nötkött. Vårt syfte var att utveckla en växtbaserad version av malet nötkött som får det att vattnas i munnen – även om du är köttälskare, säger Henrik Lund, chef för Naturli’ Foods.

Den nya produkten heter Naturli’ färs. Netto Sverige kommer vara först ut på den svenska marknaden med att sälja produkten, redan i v.10.

– Vi vet att många människor vill ha växtbaserad mat istället för kött på tallriken, men man vill inte kompromissa med smaken eller göra exempelvis en lasagne utan kött. Detta innebär att smaksättningen har haft högsta prioritet och att växtbaserat ”kött” måste vara lätt att köpa och inte vara för dyrt, säger Henrik Lund från Naturli’ Foods.

STOR EFTERFRÅGAN I VÅRA BUTIKER

– Vi har märkt att efterfrågan från våra kunder har ökat på växtbaserad mat och många vill idag ha minst en köttfri dag i veckan. Samtidigt som det måste smaka gott och ha ett bra pris. Vi kommer ha samma prisnivå som för malet nötkött – eller faktiskt mindre. Kampanjpriset under vecka 10 kommer vara 25:- för 400g, säger Jan Richter, inköpsdirektör.

FAKTA OM NATURLI’ FÄRS

  • 100% växtbaserat
  • Ser ut som nymalet nötkött
  • Smakar som nymalet nötkött
  • Kan användas för att göra Bolognaise, Chili con carne, biffar, lasagne och alla andra rätter som man vanligtvis använder malet nötkött i
  • Är förpackad och producerad i Danmark
  • Både innehållet och förpackningen har en minimal miljöpåverkan
  • Förpackningen består av minst 50% återvunnen plast
  • Säljs från v.10 i över 160 Nettobutiker i Sverige
Previous Post Next Post

You Might Also Like