Nu blir det förbjudet att äta hund och katt i Taiwan

Recept med max tio ingredienser för en enklare vardag. Busenkel vegansk mat! I Världens enklaste vegomat! hittar du över 70 recept som är både spännande och kreativa samtidigt som de visar hur enkelt och gott det veganska köket kan vara – lås mer.

För ett par dagar sedan röstade Taiwan igenom ett förbud mot slakt samt konsumtion av hundar och katter, ett betydelsefullt steg i arbetet med att stärka Taiwans djurskyddslag.

Från och med nu blir det alltså förbjudet att äta kött av hund och katt i Taiwan, och den som ertappas kan få böter upp till motsvarande 75 000 kronor. Dessutom publicerats ens namn och bild offentligt.

Den nya lagen har tillkommit efter en rad uppmärksammade fall av grov djurmisshandel i landet, och man ville se till att den träder i kraft innan den hårt kritiserade hundätar-festivalen i Yulin firas i Kina.

Skärpta lagar mot djurmisshandel

Samtidigt med ätförbudet skärps lagarna kring djurmisshandel: det maximala fängelsestrafetf för brottet fördubblas till två år och böterna för den som skadar djur till den grad att djuret dör eller någon kroppsdel skadas allvarligt höjs till nära 600 000 kronor.

 

Lämna ett svar

Your e-mail address will not be published. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vegobox använder kakor för att ge dig bästa upplevelsen på vår hemsida, samt för statistik och marknadsföringssyften. Acceptera genom att klicka på knappen ‘Stäng och godkänn’.
Stäng och godkänn