Ny analys visar att människans skelett var starkare innan komjölken

Recept med max tio ingredienser för en enklare vardag. Busenkel vegansk mat! I Världens enklaste vegomat! hittar du över 70 recept som är både spännande och kreativa samtidigt som de visar hur enkelt och gott det veganska köket kan vara – lås mer.

En ny forskning utförd av forskare på University of California fann att människor hade starkare skelett innan de började konsumera mejerier. Examensstudenten David Katz och professorn Tim Weaver undersökte 559 skallar och 534 käkben från mer än 24 förindustriella släkten över hela världen för att ta reda på vilken effekt kosten har på vår benstyrka och form.

Trots det gamla vanliga påståendet att mjölk ger starka ben, fann Katz och Weaver att tidiga jägarsamlare hade starkare käkar som de utvecklade från tuggande på växter. Djurbönder hade samtidigt svagare ben på grund av sin kost.

”Åtminstone när det gäller de tidiga bönderna, gjorde inte mjölkkonsumtionen att de fick starkare, större ben” säger Katz.

Forskning som motbevisar mjölkmyten växer, och under 2015 kom en metaanalys fram till att överdriven konsumtion av mejerier leder till en ökad risk för hjärtsjukdomar och njursten.

Källa: Science Daily

Lämna ett svar

Your e-mail address will not be published. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vegobox använder kakor för att ge dig bästa upplevelsen på vår hemsida, samt för statistik och marknadsföringssyften. Acceptera genom att klicka på knappen ‘Stäng och godkänn’.
Stäng och godkänn