Vegonytt

Nytt verktyg för att hitta veganska tatuerare

Medvetenheten kring vad vi konsumerar och hur det påverkar miljön, ekonomin och alla de andra liv vi delar vår planet med ökar kraftigt, och innefattar inte bara våra kläder och den mat vi äter, utan även många saker som man kanske inte alltid tänker på – som veganska tatueringar till exempel!

Allt fler lägger vikt vid att välja tatueringsstudios som endast jobbar med vegansk färg, och många reser även utanför landets gränser för att hitta en tatueringsstudio som är både skickliga och djurvänliga.

Nu finns det ett sökmotor som för samman tatueringsentusiaster med veganska tatuerar över hela världen. Grundaren bakom idén är Olga Miller som även startade facebook gruller Vegan Tattoos. “Jag såg att antalet frågor om rekommendationer på tatuerare i olika delar av världen ökade, och då jag inte kunde hitta några relevanta källor där man enkelt kunde hitta de rätta tatuerarna tänkte jag att en hemsida med all information skulle hjälpa mycket”.

Det nya verktyget, Vegan Tattoo Studios, har idag över 200 tatuerare globalt, och planen är att i framtiden även kunna erbjuda online bokningar och betalsystem.

I Sverige finns det hittills tre registrerade veganska tatueringsstudios, och om du söker dig till Storbrittannien hittar du idag 38 stycken: www.vegantattoostudios.com

Om du känner till fler veganska tatueringsstudios, hör gärna av dig till sidan och hjälp dem att utöka databasen!

Utöver själva färgen är det annat som man ska ha i åtanke när det gäller tatueringar. Emilia Westerström går djupare in på detaljer som stencilpapper och eftervård i ett blogginlägg som ni kan läsa här.

Previous Post Next Post

You Might Also Like