Vegonytt

Nytt veganvin till vegomat

Nu finns ett nytt veganvänligt vin framtaget för att matcha vegokökets alla smakriktningar och tillagningssätt. Vinet heter Patchwork Marche och produceras av Altia vars ambition är att bredda synen på vilken typ av viner som passar till vegomat.

Patchwork har utvecklat en smakguide som utmanar Systembolagets idé och visar på att bredden av smaker och tillagningssätt i vegoköket behöver matchas i vinutbudet. Och att det är tillagningsmetoden som är central snarare än råvaran: kokt, grillat, stekt/friterat, ugnsbakat, plockmat samt sallad/rawfood.

“I Systembolagets smakguide finns det idag bara en enda symbol för viner som ska passa till vegetarisk mat”, säger Carin Widoff, Senior Brand Manager på Altia som producerar Patchwork.

img_0101“Det innebär att alla viner som pryds med bilden av en rödbeta skulle passa all vegetarisk och vegan mat oavsett ingredienser och tillagningsmetod. Självklart är det ju inte så! Med vinet Patchwork vill vi inspirera till att välja mer grönt på tallriken och därför jobbar vi med att matcha vårt vin med vegetariska recept”, berättar Carin.

Vinet finns i flaska (76750) och box (76750) och kostar 78kr respektive  209kr.

Previous Post Next Post

You Might Also Like