Nytt veganvin till vegomat

Recept med max tio ingredienser för en enklare vardag. Busenkel vegansk mat! I Världens enklaste vegomat! hittar du över 70 recept som är både spännande och kreativa samtidigt som de visar hur enkelt och gott det veganska köket kan vara – lås mer.

Nu finns ett nytt veganvänligt vin framtaget för att matcha vegokökets alla smakriktningar och tillagningssätt. Vinet heter Patchwork Marche och produceras av Altia vars ambition är att bredda synen på vilken typ av viner som passar till vegomat.

Patchwork har utvecklat en smakguide som utmanar Systembolagets idé och visar på att bredden av smaker och tillagningssätt i vegoköket behöver matchas i vinutbudet. Och att det är tillagningsmetoden som är central snarare än råvaran: kokt, grillat, stekt/friterat, ugnsbakat, plockmat samt sallad/rawfood.

”I Systembolagets smakguide finns det idag bara en enda symbol för viner som ska passa till vegetarisk mat”, säger Carin Widoff, Senior Brand Manager på Altia som producerar Patchwork.

img_0101”Det innebär att alla viner som pryds med bilden av en rödbeta skulle passa all vegetarisk och vegan mat oavsett ingredienser och tillagningsmetod. Självklart är det ju inte så! Med vinet Patchwork vill vi inspirera till att välja mer grönt på tallriken och därför jobbar vi med att matcha vårt vin med vegetariska recept”, berättar Carin.

Vinet finns i flaska (76750) och box (76750) och kostar 78kr respektive  209kr.

Lämna ett svar

Your e-mail address will not be published. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vegobox använder kakor för att ge dig bästa upplevelsen på vår hemsida, samt för statistik och marknadsföringssyften. Acceptera genom att klicka på knappen ‘Stäng och godkänn’.
Stäng och godkänn