Vegonytt

Oumph! lanserar frysta pizzor

Nu lanseras två nya helt växtbaserade frysta pizzor i svenska butiker: Oumph! Grilled Style Pizza och Oumph! Italian Style Pizza. Pizzorna har riktigt schysst botten, är gräddade i vedeldad stenugn och toppade med bland annat Oumph!

– Vårt mål är att fler ska äta växtbaserad mat. Vi tror på mat som får det att vattnas i munnen och som är bra för miljön. Med de här grymma pizzorna hoppas vi nå långt utanför vegodisken till helt nya kundgrupper, säger Anna-Kajsa Lidell på Food for Progress, företaget bakom Oumph!

Oumph!-pizzorna har en italiensk tomatsås som bas och växtbaserad ekologisk ostliknande topping från Violife, båda på en botten där degen är handdragen och gräddad i vedeldad stenugn.

Oumph! Italian style Pizza är som namnet antyder inspirerad av Italien med semitorkade tomater, ruccola och Oumph! kryddad med timjan och vitlök.

Oumph! Grilled style Pizza har en tydlig grillsmak, utan att vara för stark. Den har en topping av grillade paprikor och rödlök, och Oumph!

Du lagar pizzan direkt från frysen, tar den ur förpackningen, slänger in den på ett galler mitt i en förvärmd ugn (Elektrisk 220 °C/Varmluft 200 °C) i 7-9 minuter.

Oumph!-pizzorna lanseras från vecka 7. Du hittar dem då i pizzafrysen på Bergendahls (City gross) och i vegofrysen på ungefär 100 Coop. Pizzorna finns också på vissa Ica-butiker. Pizzorna är på 400 gram och kostar från 47,90.

Previous Post Next Post

You Might Also Like