Vegonytt

Phil’s Burger först med Beyond Burger

Den hajpade Beyond Burger som ska se ut, tillagas och smaka som kött har kommit till Sverige, och burgar-resyaurangen Phil’s Burger är först ut.

Från slutet av augusti säljs Beyond Burger på Phil’s Burger Götgatan och Stureplan. Senare under hösten finns Beyond Burger på samtliga Phil’s i Stockholm, Uppsala och Eskilstuna.

På Phil’s Burger kommer den att serveras tillsammans med Phil’s hembakade ekobröd, senap, ketchup, cheddarost, saltgurka, & lök för 119 kr. Burgaren går även att få helt vegansk.

Skaparna av Beyond burger tittade på hur köttets struktur är uppbyggt (proteiner, lipider, kolhydrater, vatten, vitaminer och mineraler) samt köttets näringsmässiga och sensoriska egenskaper för att sedan replikera strukturen med vegetabiliska ingredienser. Resultatet är växtbaserade produkter som inte liknar något tidigare. Beyond Burger har saftigheten och konsistensen från en traditionell burgare. Den innehåller 20 g protein och är fri från soja, gluten och kolesterol. Proteinkällan i burgaren kommer från ärtor, den röda färgen från rödbetor och saftigheten från kokosolja och potatisstärkelse.

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like