Vegonytt

Restaurang Växthuset lanserar vegansk fine dining

Den vegetariska restaurangen Växthuset på Trädgården/Under bron i Stockholm förnyar sig med en ny vegansk meny och Anders Ramsay som ny kökschef. Restaurangen får även en ny souschef, Emil Dahlberg, även känd som matkreatören för den veganska gourmet-tidningen Vegourmet.

– Det känns kul att kunna vara unika och i framkant på matscenen, precis som vi lyckats vara med musiken och konsten Under Bron står för. Dessutom är många av våra internationella artister veganer och det känns kul att kunna erbjuda en lyxig vegansk meny in house, säger Camilla Almqvist Terán, en av de som arbetar med det kreativa innehållet på Under bron.

unnamedAnders Ramsay som blir den nya kökschefen på Växthuset har under sin 25-åriga karriär arbetat för vegetarisk, ekologisk och miljömedveten matlagning både i Sverige och internationellt.

– Mat från växtriket är den enda vägen att gå för mänskligheten. Det är en trend som håller på att bli norm och genomsyra samhället. Vår ambition är att presentera vegansk mat på ett kul och folkligt sätt. Folk brukar prata mycket om råvarorna men vi tänker också på upplevelsen – råvaran är viktig men glöm inte tillagningssättet. Vi vill vara nummer ett när det kommer till veganska restauranger i landet även om vi vill att folk i första hand kommer hit för att det serveras bra mat, säger Anders Ramsay.

Restaurangen öppnar den 2 december och har öppet onsdag till lördag redan från kl. 17.

Previous Post Next Post

You Might Also Like