Vegonytt

Vi har testat Schysst käks nya Vego kebab!

Amir Kheirmand, vinnare av Sveriges Mästerkock 2014, har nyligen lanserat en färsk vegansk kebab i det egna varumärket Schysst käk. Den veganska kebaben känns, doftar och smakar som en klassisk dönerkebab.

I det egna varumärket Schysst käk har Amir Kheirmand sedan tidigare en kebabserie med tre olika kebabprodukter: Klassisk kebab, Gyroskebab och Kycklingkebab, med tillhörande såser.

Nu utökar Amir sortimentet med en vegansk kebab framtagen av honom själv:

  • 100 % vegansk.
  • Tillverkas i Sverige.
  • Gjord på veteglutenbaserad protein även kallad Seitan*

– Allt fler väljer att äta mindre kött, eller inget kött alls. Redan när vi lanserade Schysst käks kebabsortiment för ett år sen ville jag ha en vegansk variant också, men då hann vi inte med. Men nu, efter ett år av experimenterande, provlagningar och efterforskningar har jag äntligen lyckats få till en riktig kebab – utan kött! I vår vegokebab har jag använt vetegluten som bas och adderat kikärtsmjöl, svarta bönor och så klart min specialblandning av kryddor och olja.

Resultatet är en kebab som ser ut som kebab, doftar som kebab och framförallt – smakar som kebab. Jag är otroligt stolt över vegokebaben vi nu lanserar, det är en vegansk kebab som jag verkligen tror kommer tilltala både de som älskar kött och de som väljer bort kött av olika anledningar, säger Amir Kheirmand.

Vi på Vegobox har testat kebaben, och ger tummen upp! Innehållet är väldigt enkelt men samtidigt väl genomtänkt. Ingredienslistan är förvånansvärt kort, vilket är ett stort plus, och innehåller enbart äkta ingredienser. Som om man kunde göra den hemma, fast man ändå aldrig kommer att göra det. Smaken är god och konsistensen bra, men det är lätt att råka steka den för länge och då blir den torr, så var vaksam!

Finns att köpa på ICA och Coop.

Fotograf: Schysst käk

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like