Vegonytt

Serum – vad, varför och hur?

Serum är en hudvårdsprodukt som allt fler använder, och skönhetsexperter menar att man inte ska låta den vanligtvis höga prislappen avskräcka en. Serumens storhet ligger nämligen i koncentrationen, några ynka droppar räcker långt.

För dig som är nyfiken kan jag tipsa om att vi har det helt fantastiska vegan certifierade och cruelty fria serumet från Myroo Skincare i juliboxen (värde 400 kr) som du bara måste prova!

Juliboxen (vars värde är över 800kr) innehåller 5 full size produkter och kostar bara 249kr! Gå med oss här. 

Använd koden VEGAN40 för att spara 40kr på din order.

Här reder vi ut några vanliga frågor kring det populära serumet…

Vad är serum?

Serum är vad hudterapeuter brukar kalla “den riktiga” hudvården, anledningen till det är att serum är den produkt som penetrerar ner till dermis, den mellersta av hudens tre huvudskikt. Ett serum har höga koncentrationer av aktiva ämnen och är som små supershots laddade med kompetens.

Varför ska man använda ett serum?

Serum funkar ungefär som en katalysator som speedar upp effekten av de andra produkter du använder rejält. Det är som sagt den produkt som penetrerar djupast in i huden, och ger mest effekt. En hudkräm skyddar ytan medan ett serum går längre ner och jobbar för att bygga upp huden på djupet och förbättra hudens kvalitet.

Hur använder man ett serum?

Serum används alltid efter rengöring och ansiktsvatten innan dag/nattcreme.

Previous Post Next Post

You Might Also Like