Vegonytt

Sevan lanserar nya vego-produkter

Nu kommer Sevan med ett gäng nya vegoprodukter som utmanar vilken husmanskost som helst. 

Sevan lanserar tre falafelvarianter; original, broccoli och rödbeta med nytt recept för godare och saftigare smak och ny rundare form. All falafel är producerade i Sverige och är helt veganska samt fria från gluten och soja. Dessutom släpper Sevan en vegetarisk burgare på kikärter med ärtprotein.

– Falafel och vegetariska burgare är en självklar del av matkulturen i Mellanöstern och intresset är stort också här i Sverige i takt med att allt fler vill ha mat som smakar gott och är hälsosamt. Falafel och vegoburgare går utmärkt att föra in i husmanskosten som ett mer klimatsmart alternativ till den klassiska köttbullen och hamburgaren, säger Julia Kronlund, marknadschef på Sevan.

Svenskproducerat och fritt från allergener 

Till skillnad från många av de vegetariska alternativen i butikshyllorna är Sevans nya och svenskproducerade produkter helt fria från animaliskt protein, soja och gluten. Dessutom innehåller produkterna inga allergener, som är de ämnen som är vanliga orsaker till allergi och överkänslighet.

– Sevan vill bidra till en fortsatt bra och stark tillväxt i den färska vegetariska hyllan och har därför varit extra noga med innehållet i framtagningen av de nya gröna produkterna i sortimentet, berättar Julia Kronlund.

Previous Post Next Post

You Might Also Like