Sojakorv är inte längre korv i Frankrike

Recept med max tio ingredienser för en enklare vardag. Busenkel vegansk mat! I Världens enklaste vegomat! hittar du över 70 recept som är både spännande och kreativa samtidigt som de visar hur enkelt och gott det veganska köket kan vara – lås mer.

Minns ni hur för dryga ett år sedan Europaparlamentets utskott för jordbruk och landsbygdsutveckling hade röstat igenom ett förslag som ska förhindra vegetabiliska produkter som vegoburgare och sojakorvar att kallas för sojakorvar eller vegoburgare för dryga ett år sedan? Ett enligt många kritiker inget mindre än ett desperat försök att bromsa den allt snabbare utvecklingen mot mer vego.

I EU väntar frågan fortfarande på att beslutas om, men nu har Frankrike tagit saken i egna händer och gått i förväg. De har nu infört en ny lag som förbjuder sojakorv att säljas under benämningen korv.

Eurogroup for Animals ser beslutet i EU och i det i Frankrike som ett sätt för köttbranschen att bromsa utvecklingen mot mer vego, och poängterar att termer som ”natural” och ”farm fresh” får användas om animaliska produkter från djur som fötts upp i storskaliga djurfabriker och att det finns en större risk att konsumenten missleds av sådana formuleringar – vilket är ett av argumenten för förbudet – än av vegetabiliska sådana.

Man kan tänka att det inte påverkar oss i större utsträckning, men då de flesta stora vego-varumärken säljer sina produkter i hela Europa och säkert vill kunna fortsätta sälja i Frankrike påverkar detta beslut troligtvis väldigt många märken även om de inte är baserade i Frankrike.

 

En tanke om “Sojakorv är inte längre korv i Frankrike

  1. Muhammad says:

    Detta är helt otroligt. Att man kallar det ”korv” är också missvisande. Det borde heta ”dött djur” vilket är den ärligaste beskrivning utav en oveganskt ”korv”.

Lämna ett svar

Your e-mail address will not be published. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vegobox använder kakor för att ge dig bästa upplevelsen på vår hemsida, samt för statistik och marknadsföringssyften. Acceptera genom att klicka på knappen ‘Stäng och godkänn’.
Stäng och godkänn