Vegonytt

Starbucks lanserar telattes efter tre års smaktester

Starbucks lanserar tre nya telattes utifrån en helt ny teknik där man extraherar smak ifrån teblad. Recepten har tagit Starbucks innovationsteam tre år att ta fram. Dryckerna går dessutom att få helt veganska och laktosfria.

Idag, den 1 mars lanserar Starbucks tre nya tedrinkar under premiumvarumärket  Teavana: Rooibos Tea Latte, Matcha Tea Latte och Red Apple Rooibos Tea Latte, som alla går att få veganska och laktosfria med soja- eller havredryck. Recepten på telattes har tagit Starbucks innovationsteam tre år att ta fram och baseras på en helt ny mikroteknik där smakerna extraheras från hela teblad i form av ett finmalet pulver. I stället för att brygga teet har den nya tekniken gjort det möjligt att utvinna hela teblad för en instensivare smakupplevelse. 

Smakerna som lanseras är:

Rooibos Tea Latte – Rooibosblandningen, som kommer från Sydafrika, är ett naturligt koffeinfritt örtte. Den har en vanilj och honungsliknande doft, med en hint av karamell. Denna telatte serveras ren och innehåller inget tillsatt socker – men kan sötas genom att tillsätta sirap.

Matcha Tea Latte – Matcha Latte består av tre blandningar av matcha från Japan, Kina och Korea. Genom att använda ren matchablandning är den här drycken utmärkt att blanda med havredryck. Drycken innehåller inget tillsatt socker och kan även avnjutas som en islatte.

Red Apple Rooibos Tea Latte – En kombination av äppelsirap och ett delikat äppelblomsextrakt gör denna blandning till en lite sötare och fruktigare version av Rooibos Tea Latte.

Previous Post Next Post

You Might Also Like